10 februari, 2014

Hamnen.se testar märklig uppstickare

Hamnen.se har varit ute på upptåg och testat en uppstickare som är en av båtvärldens märkligaste modeller. Se filmen via länken nedan!

– Detta är finskt ingenjörskap och dårskap när det är som bäst. En båt som kan segla snabbt, köra i 20 knop för motor och erbjuda en varm bastu i en grund naturhamn. Det går nämligen att hissa upp både roder och köl, säger Gustav Morin på Hamnen.se.

– Jag har kört och seglat många båtar på många hav och sett många lustiga hembyggen som knasiga sköningar till båtentusiaster knåpat ihop. Ofta är det roliga modeller och idéer. Men slutresultatet ser ofta ut som ett lapptäcke som stickats ihop av en fylltratt i en i sunkig källare. Sailjet må vara en liten aktör men båten har inga spår av amatörskap. Tvärtom.

Om Sailjet är vacker eller inte är en bedömningsfråga, men den sticker verkligen ut från mängden. Ingen kunde låta bli att vrida på huvudet när Hamnen.se dånade förbi under testdagen. Och om alla funktioner håller ihop, med elverk, hydraulik och allt, lär Sailjet ge ett svårslaget rikt båtliv.

Länk till playkanalen:
https://hamnenplay.solidtango.com/video/130905-sailjet-40