9 februari, 2014

Hallberg-Rassy 55 Årets Segelbåt i Göteborg

Hallberg-Rassy 55 har vunnit den ärofyllda titel Årets Segelbåt 2014 inom kategorin Storbåt/Lyx. Detta är andra året i rad som Hallberg-Rassy vinner detta pris. Förra året vann Hallberg-Rassy 412. Priset delas ut på båtmässan i Göteborg.

Juryn sammanfattar i diplomet för Hallberg-Rassy 55: ”Lyxig långfärd på nyskapande nivå”

Av 30 nya båtmodeller på marknaden, både svenska och utländska, nominerades totalt nio båtar i tre olika kategorier. Alla nominerade båtar har testats ingående och blivit bedömda av en jury bestående av sex personer; tre män och tre kvinnor.

Bakom utmärkelsen står Svenska Mässan och Maringuiden. Juryns ordförande är Curt Gelin. Avgörande faktorer när det gäller att utse vinnaren är seglingsprestanda, design, innovation, inredning, byggkvalitet, finish och valuta för pengarna.

Juryn sa även följande om Hallberg-Rassy 55:
Tar på nytt konceptet till en oanad nivå
I Storbåt/Lyxklassen går priset till en båt som på ett utomordentligt sätt svarar mot alla krav på bekvämt, lyxigt boende på långa färder. Den är därtill supersmidig att hantera tack vare kul knappteknik. Med en klassisk, välgjord inredning, tidlösa linjer och erkänt hög teknisk nivå på installationerna är inget lämnat år slumpen i denna båt. Vinnaren är Hallberg-Rassy 55.

Foto: Rick Tomlinson.