7 februari, 2014

22 meter lång Mega-Rib från Italien

Här är en rejäl RIB av den sort som normalt mest visas på båtmässor kring Medelhavet och i USA: Sacs Strider 22 har designats av Christian Grande, som även står bakom modernt designade cyklar och andra fordon. Båten är främst tänkt som tender till en yacht.

För att kunna bygga den här speciella RIB:en har Grande gått samman med Picchio Boat, Sanlorenzo. Smaken kan vara olika, men den här båten visar på hur mycket smak och design förändras – hela tiden.

Sacs Marine har tagit fram en helt ny serie RIB-båtar med egenskaper som att de är osänkbara, enkla att hantera och lägga till med. Målgruppen är därmed familjer och folk som är lite ovana vid att vara på sjön men ändå vill ha en säker och trygg båt.

Nya Strider 22 har alla de egenskaperna plus en säregen design. Hur den skulle fungera i våra kyloiga farvatten ’r oklart, men i varmare vatten ger den skydd för både väder och vind på ett bra sätt med air condition i kabinen m m.

I fören finns ett stort utrymme som kan användas när båten ligger still. Under gång är det tänkt att både förare och passagerare bör hålla sig i kabinen.

Som många andra moderna båtar har Strider 22 en nedfällbar badplattform i aktern plus en ordentlig bad- och räddningsstege.

Christian Grande är en ung designer som har fått en rad internationella utmärkelser för sina båtkonstruktioner. Bland annat har han ritat båtar åt italienska Sessa Marine.