6 februari, 2014

Nya Aquador 27 HT med nya dieseltekniken

Aquador 26 HT, en storsäljare genom åren, har genomgått ett ordentligt face lift och heter nu Aquador 27 HT. Med helt nya, ljusa material, stort plant fördäck med skylight och rymligare förruff, känns Aquador 27 HT större och mer inventiös än sin föregångare.

Båten levereras med den nya dieseln från Mercury, en V6 TDI 3,0L, på 260 hk, med variabel turbo, elreglage DTS, och twinprop. Motorn som har sitt ursprung från fordonsindustrin är välkänd för sin exceptionella sammansättning, låga ljudnivå, utomordentliga bränsleekonomi och överlägsenhet när det gäller kraft i förhållande till vikten.

Dessa egenskaper gör även motorn till ett bra miljöval, den har till och med blivit godkänd enligt de mycket stränga kraven för till exempel Bodensee.

Elreglaget underlättar vid alla manövrar och ger smidig och säker hantering av båten i alla situationer. Med det extrema vridmomentet vid låga varvtal, garanteras acceleration för snabb planing.

Båten har bra bottendrag, den är härligt tyst och pigg acceleration. Mercury TDI 3,0 i Aquador 27 HT kompletterar båtens fina sjöegenskaper och gör den till en behaglig, kraftfull, pigg, tyst och ekonomisk båt att köra.

Aquador 27 HT är en alltigenom modern båt, nu även med det bästa vad gäller motor, bränsleekonomi, miljö och prestanda.

Info om motorn: www.mercury.se
Info om båten: www.flippermarin.se