6 februari, 2014

Kompakt flybridgebåt från Galeon

Polska Galeons senaste projekt är en väldigt kompakt båt med flybridge. På endast 9,0 m totallängd har det stora polska båtföretaget fått plats med det mesta av det som behövs för en rejäl semestertripp.

Galeon 300 Fly kommer att presenteras under våren 2014 och tillhör företagets tredje generation med motorbåtar. Den mycket kompakta flybridgen har konstruerats för att ge maximal komfort och stabilitet under alla väderförhållanden. Något som inte är helt enkelt med korta båtar som får en hög tyngdpunkt med flybridge.

Både skrov och däck har tillverkats med vakuuminjicering, vilket ger starka laminat och en miljövänlig tillverkning. Detta är även en klar fördel för bränsleförbrukningen tack vare den relativt låga vikten.

Den dynamiska designen följer Galeon Yachts senaste idéer med stora fönsterrutor och lite särpräglad design. Flybridgen nås enkelt via en inbyggd trappa med breda steg. Där uppe finns, förutom styrplats, gott om utrymmen för den som vill solbada eller bara slappa.

På huvuddäck finns en stor dinette med ett pentry, förarplats med mera. Interiören erbjuds i två utföranden – ek eller valnöt med många möjligheter för den som vill anpassa båten efter egen smak.

Under däck finns två dubbelkabiner och badrum. Båten kommer att säljas med singel- och dubbelmontage, diesel eller bensin.

Tekniska fakta
Längd: 9,00 m
Bredd: 2,94 m
Motorer max: 1 X 370 hk eller 2 x 225 hk
Personer: 8
CE-klass: B
Info: www.galeon.se