3 februari, 2014

Stipendierna från Peter Klocks minnesfond 2014 utdelade

Fredagen 31 januari delade Peter Klocks minnesfond ut stipendier till tre ungdomar som visat stort engagemang för sin idrottsliga utveckling inom seglingen. Stipendierna gick till Oliva Bergström som seglar laser radial för GKSS, och James Olsson och Hannes Westberg som gått från 29er till 49:er, även de från GKSS.

Olivas motivering lyder:
En ung och ambitiös tjej som seglat VM i Optimist och redan under första säsongen i Laser Radial lyckades ta medalj på SM. Under träning är hon alltid först ut på vattnet och sist in. För sina uppnådda resultat, sin målmedvetenhet och en drivkraft utöver det vanliga tilldelas Olivia Bergström Peter Klocks Seglingsstipendium om 15 000 kronor.

James & Hannes motivering:
Efter endast en vår tillsammans i 29:er vann de JSM och växlade sedan över till OS-klassen 49:er. I den nya klassen har de redan visat både framgång och stor utvecklingspotential. För deras engagemang och träningsvillighet samt ambitionen att nå långt tilldelas James Olsson & Hannes Westberg tillsammans Peter Klocks Seglingsstipendium om 15 000 kronor.

Peter Klocks Minnesfond ska främja unga idrottare som visat stort engagemang för sin idrottsliga utveckling. Stöd svensk ungdomsidrott genom att donera till fonden på www.peterklock.se

Bilden:
Oscar Klock och stipendiaterna. Foto: Dan Ljungsvik.