30 januari, 2014

Finnmaster T8 får världspremiär på Båtmässan i Göteborg

Helt nya Finnmaster T8 får sin världspremiär på Båtmässan i Göteborg, 31 januari till och med 9 februari.

Pressmeddelande:
Nya Finnmaster T-serien representerar en perfekt kombination av modern toppdesign, praktiska detaljer och sportigt utseende. De strömlinjeformade skrov- och takfönstren samt förens led ljus (extra utrustning) är exempel på fräscht nytänkande.

Sittbrunnen inbjuder familj och vänner till trevlig samvaro och sköna dagar ute till havs. Det finns utrymme för upptill åtta personer runt teak bordet i sittbrunnen. Bordet kan vikas och det är utrustat med fyra stycken mugghållare i rostfritt stål. Ett stort soldäck (extra utrustning) kan formas i aktern av L-soffgruppen och bordet, som kan fällas ner. Man kan också välja ett elektroniskt bordsben för att ännu smidigare omvandla till soldäck. Det finns gott om stuvutrymme under sätena i aktern och alla luckor kan öppnas med dynorna på plats.

Detta är en långfärdsbåt med hög komfortnivå för den mera krävande båtägaren. Sittbrunnen är försedd med ett pentry som är utrustad med Wallas 800 spis, en 30-liters kylbox samt 40-liters tryckvattensystem. Det är lätt att ta sig i land via båtens säkra gångvägar som är försedda med teak.

Styrkonsolen har en sportig och modern design med lyxkänsla. Föraren tillsammans med två passagerare kan njuta av färden i ergonomiska, bekväma och justerbara Offshore stolar. Det vinklade fotstödet vid styrkonsolen ökar bekvämligheten ytterligare. Alla brytare och mätare är välplacerade och det finns utrymme för en 12” kartplotter. Båten utrustas standard med elektroniskt reglage och Yamaha LAN-mätare, men man kan också välja som extra utrustning en Yamaha 5″ LAN multifunktionsinstrument. Styrkonsolen kan också förses med en iPad ställning och multimedia spelare (extra utrustning).

Kabinen med två dubbelsängar och en öppen planlösning är planerad för vila och sömn. Kabinen är mycket ljus och luftig tack vare de stora skrov- och takfönstren. Båten särskiljer sig med en separat toalettenhet. Toaletten är försedd med vask och en vattentoalett med en 40-liters septiktank.

Färg- och materialvalen i båten är eleganta, praktiska och sportiga och följer internationell design. Dynorna är tillverkade i Silvertex™. Teakdurken och bogpropeller är standardutrustning och alla beslag, belysning och andra detaljer har blivit valda och testade med omsorg. För att ytterligare öka det sportiga utseendet kan man välja röda skrovdekaler.

Teknisk data:
Längd: 8,0 m
Bredd: 2,7 m
Vikt: 2200 kg
Personer: 8
Sovplatser: 4
Bränsletank: 260 liter
Färskvattentank: 76 liter
Septiktank: 50 liter
CE kategori: C
Info: www.finnmarin.fi