27 januari, 2014

Starkt startfält i Världscupen med GKSS-seglare

I kväll (27 januari) börjar Världscupen i Miami för flera av GKSS seglare. Finnjolleseglaren Björn Allansson som tog guld i senaste Världscupstävlingen i Melbourne i december är på taggad och på plats, tillsammans med flera av 49er och 49er FX-seglarna.

Efter en framgångsrik säsong under 2013, där Björn Allansson klättrade till 3:a på Världsrankingen och som i december kröntes med vinst av Världscupstävlingen i Melbourneser han nu fram emot tävlingen.

– Allt mitt fokus ligger just nu på Världscupen. Jag har legat i Miami och tränat för att förbereda mig. Förhållandena har gett möjlighet till mycket träning och jag känner att jag verkligen förbättrat mina svagheter ett antal snäpp. När Världscupen drar igång har jag en bra chans att ta ytterligare en pallplacering, säger Björn Allansson.

– Träningen har gått fortsatt som på räls här i Miami och vi är redan framme vid nästa hållplats, världscupstart! Vi har haft fantastiskt kul men ser fram emot lite allvar och att återigen kunna visa vad vi går för mot några av de bästa seglarna i världen. Vi vet att vi har det som krävs för att vara med och slåss i toppen och känner att det viktigaste för oss är att fortsätta segla för fullt i alla situationer och hela tiden kämpa för att nå bättre placeringar. Vi har vår prestation i fokus och tänker ge järnet hela vägen hälsar Carl P Sylvan och Otto Hamel som seglar 49er.

Övriga GKSS-seglare är:
49er:
Team Victor Bergström /Victor Västernäs
Team Fritiof Hedström / Niclas Düring
49er FX
Lisa Ericsson/ Hanna Klinga
Randi Forså / Natalie Lagergren
Julia Gross, KSSS / Cecilia Jonsson, GKSS

Världscupstävlingen i Miami, USA, startar 27 januari och håller på fram till 1 februari. Världscupen består av fem tävlingar mellan december och april.

Info: http://mocr.ussailing.org/
Info: http://mocr.ussailing.org/index.php/multimedia/live/

Bilderna:
Björn Allansson. Foto: Team Sailbjorn.
Team 49er Carl P Sylvan och Otto Hamel. Foto: Lisa Ericsson.