24 januari, 2014

Nord Stream Race 2014 startar i Ryssland 29 maj

Den 29 maj är det dags igen för en av de häftigaste kappseglingarna i våra farvatten. Då går starten för Nord Stream Race 2014, som seglas från Sankt Petersburg till Warnemünde via Helsingfors. Deltagare blir sex stycken Swan 60 och andra båtar som seglar under ORC-reglerna.

Arrangörer är Norddeutscher Regatta Verein (NRV) och Saint Petersburg Yacht Club (SPYC), som presenterade årets program för racet på boot i Düsseldorf. Efter att ha seglat direkt till Ryssland från Tyskland 2013 blir det i år en omvänd bansträckning med start i Sankt Petersburg och målgång i Rostock-Warnemünde efter ett stopover i Helsingfors.

Efter starten 29 maj seglar båtarna de cirka 150 Nm till Helsingfors. Där blir det både Match Race och Inshore Races i fyra dagar innan båtarna drar vidare. Bland annat ska en race village byggs upp i centrala Helsingfors.

Därefter väntar en sträcka på 600 Nm med ett distancerace till Rostock-Warnemünde. Båtarna passerar både Gotland och Bornholm när de seglar längs med Nord Stream gasledningen i Östersjön.
Målgången i Warnemünde beräknas till 5–6 juni.

Info: www.nord-stream-race.com
Facebook: www.facebook.com/nordstreamrace
Twitter www.twitter.com/nordstreamrace