20 januari, 2014

Jens Dolmer och Pablo Arrarte till Team Brunel

Dansken Jens Dolmer (44) och spanjoren Pablo Arrarte (33) kompletterar Team Brunel i 2014-15 Volvo Ocean Race. Båda seglarna återvänder därmed till ”Life at the Extreme”.

För Arrarte blir det en återförening tillsammans med hollänska Team Brunels skeppare, Bouwe Bekking.
2008 gjorde Pablo Arrarte sin debut på en båt i Volvo Ocean Race ombord på Telefonica Blue, då med Bekking som skeppare. I den senaste upplagan av tävlingen var han med ombord på spanska VO7:an Telefónica.

Pablo Arrarte startade sin seglarkarriär med OS-seglingar i både Finnjolle och Starbåt. Han tog bland annat en tiondeplats i OS i Aten 2004.
Den danska seglaren Jens Dolmer kommer med i Volvo Ocean Race för andra gången i sin karriär. I Seglingen som gick 2008–09 gjorde han sin debut ombord på Ericsson 3.

Dolmer har även seglat med i bland annat 2005–07 America’s Cup ombord på Victory Challenge, som den gången vann Pineapple Cup, Trans Atlantic Race, flerfaldig vinnare i Maxi Worlds, och fem år ombord i Match Race Tour.

Team Brunel är det fjärde teamet som har bekräftat sitt deltagande i 2014–15 Volvo Ocean Race. De övriga tre är svenska Team SCA, Team Abu Dhabi (Förenade Arabemiraten) och Team Dongfeng (Kina). Ytterligare tre team förväntas anmäla sig under de närmaste månaderna.

Info: www.teambrunel.nl

Bilderna:
Pablo Arrarte. Foto: María Muiña – Telefonica.
Jens Dolmer. Foto: Gustav Morin – Ericsson Racing.