14 januari, 2014

Nord West Yachts sålt till Storebro Boats ägare

Nord West och Lyse Plast, som tillverkade all plast till Nord West-båtarna, har sålts. Köpare är entreprenören Roger von Haugwitz, 42 år, som köpte Storebro Boats av Nimbus nuvarande ägare, R12.

Ett år efter konkursen i Nord West & Najad AB är därmed de största delarna av företaget sålt till nya ägare. Lidköpings Båtsnickeri, som bland annat tillverkar SwedeStar segelbåtar, köpte Najad hösten 2013.

Försäljningen av Nord West har dock dragit ut på tiden. Enligt vad Båtliv erfar har det funnits flera tänkbara köpare.

– Om det ska gå att bygga Nord West-båtar i Sverige i framtiden så är nog detta den enda lösningen. Jag har vänt och vridit på detta och företaget har även varit på väg utomlands, men det har inte gått att räkna hem en sådan lösning, säger Runo Gillholm, en av ägarna till konkursboet Nord West & Najad AB.

Roger von Haugwitz är en driven entreprenör med en stor passion för båtar. Han ser stora möjligheter att få igång produktionen av Nord West i sin fabrik i Storebro. I fabriken tillverkas idag båtar under varumärkena Storebro och Paragon, men fabriken producerar även inredningar till Nimbus Boats och en del annat.

– Det här ska inte sammanfogas med Storebro Boats. Det ingick bland annat två färdigplastade båtar i köpet som vi kommer att bygga färdiga i Storebro, säger Roger von Haugwitz.

I konkursboet för Nord West & Najad AB fanns även båtfabriken på Vindön. Den ingår inte i köpet utan en trolig utveckling är att en del används för förvaring och service av båtar medan hela eller delar av fabriken rivs för att ge plats åt fastigheter.

Det blir dock inget deltagande av Nord West på vårens båtmässor i Göteborg och Stockholm.

I samband med affären tar även Storebro Boats AB över plastfabriken, Lyse Plast, i Lysekil och får på så sätt en unik kontroll över stora delar av produktionsprocessen för samtliga varumärken.

Det helägda dotterbolaget Storebro Tapetseri AB kommer framöver att leverera textilier till Nord West-modellerna.

Gillholms Marina AB kommer att vara säljansvariga för Nord West Yacht i framtiden.

www.storebro.se

Lars-Åke Redéen

Kommentarer

J 14:02:05 2014-01-14

Troligtvis en mycket bra lösning.