8 januari, 2014

Taktiska instrument och autopilotsystem från B&G

B&G presenterar det innovativa nya H5000 instrument och autopilot systemet. Det är den mest kraftfulla tävlingsbeprövade teknologin och avancerade informationsprocessorn som är tillgänglig på marknaden idag.

Pressmeddelande:

För snabb analysering integrerar det nya H5000 systemet exklusiva seglingsfunktioner och nödvändig instrumentutrustning med sensorer och seglingsinformation. I mitten av detta kraftfulla system sitter en processor som har kapacitet att beräkna information upp till 50 gånger snabbare än sin största konkurrent.

H5000:s sofistikerade processor har tre olika mjukvaror: Hydra, Hercules and Performance. Dess flexibilitet gör att ägare till både fritidsbåtar och tävlingsbåtar kan välja det system som passar deras behov bäst och kan uppgradera dessa enligt sina unika önskemål. H5000:s processor stöder H5000 Piloten, en dedikerad autopilot som designats för att klara precisionen hos prestandasegelbåtar.

För att befintliga användare av B&G lätt ska kunna byta till H5000 kan processorn ta emot information från befintliga H3000 sensorer så som vind, fart och lutning. Designad för att ta fram mycket exakt, lättförståelig information interagerar H5000:s system med befintliga B&G produkter så som Zeus plotter serie. Vare sig du är en hängiven fritidsseglare eller professionell kappseglare får du den mest kostnadseffektiva och flexibla instrumentutrustningen som finns tillgänglig på marknaden idag.

Det strömlinjeformade, kompakta systemet passar bra i ett etablerat NMEA 2000 nätverk men kan även vara hjärtat i ett nytt nätverk av instrument. H5000:s system består av:

H5000 Grafisk display: Denna högupplösta, fullfärgs grafiska display har ett mycket intuitivt användargränssnitt som möjliggör för nya sätt att visualisera seglingsinformation i digital eller grafisk form. H5000:s grafiska display ger tillgång till exklusiva seglingsfunktioner som den unika startinformationen och SailSteer (startsidan). Användaren får tydlig och tillförlitlig information levererad av H5000’s grafiska display på den stora 5 tumsskärmen med bondat glas.

H5000:s Racedisplay: En digital, bakgrundsbelyst, lättvikts LCD skärm som drar extremt lite ström och gör att användaren enkelt kan ta del av den tydliga informationen. Racedisplayen är designad att passa kappseglaren som snabbt behöver exakta siffror.
H5000:s Autopilot: B&G:s toppnoterade autopilot har förfinats och förbättrats tack vare fortsatt utvecklingsarbete med världsledande kappseglare och fritidsseglare.

H5000:s autopilot har seglingshängivna algoritmer vilket gör att den mycket exakt kan tillgodose båtens och besättningens behov.

H5000:s Styrenhet för autopiloten: Autopilotens kompakta display och styrenhet är vattenskyddad enligt standard IPX7 vilket ger användare obehindrat åtkomst till H5000:s autopilot-funktioner. Webbaserad installation: Koppla ihop din dator eller surfplatta med processorns Ethernet och du får tillgång till de mest detaljerade delarna av ditt H5000 system.

En mycket användarvänlig webbportal ger dig möjligheten att kalibrera utrustning, konfigurera displayer och välja mellan en mängd olika funktioner. Du får även tillgång till produktbeskrivningar, säkerhetskopior och systemdiagnostik genom detta kraftfulla verktyg. H5000:s Moduler: Välj mellan en mängd olika precisionssensorer och moduler såsom 3D Motion som ger trim och krängningsvinklar tillsammans med båtens acceleration i tre axlar. Detta ger H5000 användaren tillgång till B&G:s unika rörelsekompensering ”Wave Technology”. En högupplöst barometrisk trycksensor med integrerad luft temperaturmätare och en nätverks-larm modul finns även tillgängliga. B&G har ett mycket brett sortiment med prestationsmoduler att välja mellan, detta ger användaren nära på obegränsade valmöjligheter att skräddarsy sitt system.

Leif Ottosson, VD på B&G säger:
– B&G:s hängivelse till seglare har aldrig var större. H5000 är frukten av de mest hängivna seglarna och ingenjörerna i marinelektronik branschen. Vi tog det mest hyllade systemet som fanns tillgängligt och gjorde det ännu bättre, säkrade vår position i toppen och bevisade att B&G är ett unikt varumärke med unik standard.

– Det här är början på vägen av nya spännande produkter som lanseras av B&G under de kommande månaderna. Vi arbetar alltid mycket hårt med att tillgodose seglarnas behov, det är deras behov och förväntningar som är vår måttstock.

Som en förbättring av H3000, är H5000 en utbyggnad av marknadens bästa seglingsverktyg och autopilotsystem som gör det ännu bättre. B&G har lagt ner otaliga timmar på forskning och utveckling för att finslipa och förbättra ett system som har satt ribban för seglare överallt och samarbetar med navigatorer för att vinna Volvo Ocean Race, America’s Cup och Vendee Globe.

H5000:s Instrument system kommer att finnas tillgängliga från och med i vår. Priserna för grundutförandet beräknas börja på 47 500 kr.

Info: www.bandg.se