20 december, 2013

Dufouragenturen stannar kvar på Lidingö

Befintliga Dufourägare och hugade spekulanter kan dra en lättnadens suck. Gåshaga Marina tar över utställningslokaler och Dufouragenturen för Sverige efter Beckerbåt AB.s konkurs i höstas.

Gåshaga Marina är ett av Stockholms största fullservicevarv och har under större delen av 2000- talet arbetat nära Dufour med allt från leveranser, eftermonteringar samt övrig service, och känner väl till båtarna.

– Vi är glada och stolta över att få fortsätta utveckla Dufour´s framgång på den svenska marknaden. Varumärket är välkänt, Dufourvarvet tillverkar kvalitetsbåtar med ett stort kunnande sedan 1964 och firar nu 50 års jubileum. Vi kommer kunna leverera dem med stolthet och ge kunderna trygghet i sitt ägande, säger Anders Almén VD Gåshaga Marina.

Dufour båtar har varit representerade på Lidingö, Gåshaga sedan 1997, och har till dags datum såld cirka 300 båtar på den svenska marknaden.
Gåshaga Marina tar över Dufours befintliga utställningslokaler samt en av de tidigare anställda, Thomas Hannerz, välkänd för de flesta Dufourägare.

– Efter att ha arbetat med Dufour i mer än åtta år, så är jag väldigt glad över att vi hittat denna lösning där vi kan erbjuda hela Dufours modellprogram nära kopplat till först klassisk service samt hantering av båtar både sommar samt vintertid, säger Thomas Hannerz.

Gåshaga Marina ska erbjuda alla modeller från Dufour och även tillhandahålla vinterförvaring, sommarplats i marinan och all övrig varvsservice som tillbehörsmontering, elektronik, reparationer etc.

På båtmässan ”Allt för sjön” kommer Dufour att ställa ut tre båtar, Dufour 310 GL, (världspremiär), samt Dufour 380 GL, och sist men inte minst Dufour 410 GL nominerad till årets segelbåt.