18 december, 2013

Max Salminen uttagen till Svenska Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram

I går kungjorde Svenska Olympiska kommittén att finnjolleseglaren Max Salminen blivit uttagen till deras topp- och talangprogram inför OS i Rio 2016.

Det blev julafton tidigt för mig i år, jag är tillbaka i det Olympiska teamet skriver Max på sin Facebooksida igår. Vi har inte nått honom för en kommentar nu på morgonen.

– Vår morgonpigge chefstränare Thomas Rahm säger nu på morgonen att han är mycket glad för Max skull. Max Salminen kom 7:a på EM i Finnjolle tidigare i år, en fantastisk prestation så kort tid efter att han bytt till Finnjolle efter OS guldet i Stare, säger Thomas Rahm, chefstränare för GKSS.

GKSS elitseglare ser fram emot 2014. Vi har ett starkt lag med många duktiga seglare. Vi har starka seglare i Finnjolle, Laser, Laser radial, 49er, 49er FX, och 470 herr. Vi är alltså med och slåss om OS platser i många klasser. Under 2014 seglas VM i september i
Santander för alla OS klasser. Ett stort VM som också är nationsuttagningar till OS. Det börjar alltså redan nu avgöras vilka länder som får vara med på OS i de olika klasserna.

– Efter VM i Santander finns fortfarande chansen men det kommer bli betydligt svårare. Utöver detta kommer vi att bedriva viss träning på plats i Rio under 2014. Detta för att lära oss så mycket som möjligt om de lokala förhållandena i Rio. Något som är nödvändigt om vi ska klara av att prestera ännu bättre i Rio än vad vi gjorde i London.