17 december, 2013

Nöjesmaskin på 52 meter

Den amerikanska superyachtbyggaren Palmer Johnson har valt Lantic Entertainment Systems för att installera ett gigantiskt ljud- och bildsystem för en 52 m superyacht som för tillfället byggs vid varvets anläggning i Wisconsin, USA. Här kan man verkligen tala om en flytande nöjesmaskin.

När båten sjösätts till våren 2014 blir det den andra yachten i den så kallade 170 Sportyacht series. Systemet från Lantic är definitivt i den högre skolan. Den 52 m långa yachten får bland annat 18 från varandra helt oberoende underhållningszoner, var och en byggd kring ett Lantic Modular Entertainment Centre som fungerar som kontroll för all hårdvara som används (skärmar, högtalare, Blu-ray spelare etc.) tillsammans med en rad olika kontroller i kabinerna. Allt är sammankopplat med en 15 terabyte media server, satellitmottagare och Ethernet switchar. Bland utbudet märks CCTV, position och kartplotter ”on demand”, telefon, alarm plus all ljud och ljudleverans som kan behövs i yachten.

Systemet är byggt med så få komponenter som möjligt för att korta ner installationstiden. Normalt kan en installation av AV-system ta hundratals timmar i en liknande båt, men tack vare Lantics teknik med samma standard för olika produkter blir installationen mer ”plug-and-play” plus programmering enligt båtägarens önskemål.

Info: www.lantic-systems.com

Tekniska fakta om båten
Längd: 52.4 m
Bredd: 9.5 m
Vikt: 495 ton
Motorer: MTU 16V 4000 M93L
Passagerare: 12
Besättning: 8
Material: Aluminium i skrov och överbyggnad
Skrovtyp: Semi-Displacement Deep V
Class & Register: Lloyds +100A1 SSC Yacht Mono HSC G6 LMC, MCA LY2 per Cayman Island Registry
Info: http://www.palmerjohnson.com/#!170-sy/c22lt