13 december, 2013

Tre nya småbåtar från Beneteau

Franska Beneteau, som är en av världens största båttillverkare, har haft stora framgångar med sin nya serie stora båtar under namnet Monte Carlo. Under den pågående Parismässan visar företaget nu upp tre helt nya mindre båtar på drygt 6 m.

Den nya motorbåtsserien från Beneteau går under namnet Flyer. Beneteau har i Paris världspremiär för tre helt nya modeller, byggda på samma 6 m skrov.
Företaget har gjort ett totalt omtag med sin nya Flyerserie. Det gäller allt från design till kvalitet och kostnadskontroll.

För att verkligen få något nytt har Beneteau engagerat Parisföretaget ”Style & Design” för båtarnas konstruktion. Det är en designbyrån med unga konstruktörer, som har gett båtarna en stark identitet. De som främst har jobbat med Flyer heter Patrick Tableau, Tanguy Le Bihan och Rémi Laval-Jeantet.

En av nyheterna är att båtarna har skrov med luftsmorda steg, kallat Air Step hull. Det ger ofta goda egenskaper, om det är rätt utfört.

Flyer 6 SUNdeck är en av de nya versionerna, som är byggd i vad Beneteau kallar fransk stil. En av grundförutsättningarna är maximal yta i båtens förskepp för att skapa stora sociala utrymmen.

Flyer 6 SPACEdeck är en mer öppen variant medan den vanliga sportversionen av Flyer 6 är mer gjord som en bowrider.

Tekniska fakta
Längd ö a: 6,22 m
Längd skrov: 6,07 m
Bredd: 2,49 m
Djupgående: 0,40–0,80 m
Vikt: 1 290 – 1 370 kg
Bränsletank: 170 liter
Vattentank: 50 liter
Motor max: 200 hk
Info: www.beneteau.com