13 december, 2013

Thermoprodukter samarbetspartner för Lowrance, Simrad och B&G

Marinelektronikföretaget Navico Sweden har utsett Thermoprodukter AB som officiell samarbetspartner för sina varumärken Lowrance, Simrad och B&G för försäljning av marinelektronik i Sverige.

Lowrance, Simrad och B&G har över 60 års erfarenhet vardera av marinelektronik för sportfiskare, båtägare och seglare. Lowrance har legat i spetsen inom fiske och ekolod sedan 1957. Simrads fritidsprodukter är globalt erkända för sin kvalitet, funktionalitet och användarvänlighet och pryder de största lyxjakter, motorbåtar och de större sportfiskebåtar. B&G:s instrument levererar pålitlig navigationsdata i världsklass och sitter både hos seglare vid kappseglingar och världsomseglingar – såsom Volvo Ocean Race, eller hos semesterseglaren som seglar längs kuster i vackert väder.

– Thermoprodukter har med sitt framgångsrika team helt rätt förutsättningar för att bli en bra samarbetspartner på den svenska marknaden. Med sin kunskap och närhet i den svenska marinbranschen blir de ett mycket bra komplement till Navicos team i Sverige. Vi fortsätter att flytta fram positionerna på den internationella arenan genom bra samarbeten, säger Christian Olsson, vd för Navico Sweden.

– Navico har under 2013 ökat avståndet till sina konkurrenter – som den största tillverkaren av marinelektronik i världen.

Thermoprodukter startades 1983 och är ledande inom marin komfortutrustning i Sverige. Målet är att kombinera det lilla familjeföretagets servicekänsla med moderna produkter, snabb logistik och support.

– Vi ser fram emot att bli en partner och del av Navicos framgångar både inom försäljning och utveckling av nya produkter från alla de tre varumärkena, Simrad, Lowrance och B&G. Att få möjlighet att bredda vår produktportfölj med marknadens bästa marinelektoronikmärken ger i sin tur våra kunder möjligheter till ännu större affärer, säger Thermoprodukters vd Anders Stenvinkel.

Info: www.lowrance.se
Info: www.simrad-yachting.se
Info: www.bandg.se
Info: www.thermoprodukter.se