13 december, 2013

Sealine lanserar ny F380 på Düsseldorfs båtmässa

Sealine har världspremiär för sin nya flybridgemotorbåt F380 på den stora båtmässan Dusseldorf Boat Show i januari. Detta är en efterföljare till Sealine F450. Hanse äger numera både Sealine och Fjord, vilket gör att märkena väldigt tydligt hämtat inspiration från varandras design.

Typiskt för den nya 38-fotaren är de stora panoramafönstren, som ger god sikt runt om från salongen. Akter om förarplatsen finns ett stort socialt utrymme med bland annat dubbelsoffor vid på två platser: Soffan om babord ger både sittplatser och fungerar som ett stort förvaringsutrymme.

Pentryt är mycket välutrustat, enligt pressreleasen, och ligger i nära anslutning till salongen. Det är även en smidig förbindelse via en skjutdörr från salongen till de aktre utrymmena.

Båten har två kabiner, varav master cabin med eget badrum ligger föröver. För att få in maximalt med ljus har den kabinen skylights i taket. Midskepps finns ytterligare en kabin med dubbelkojer.

Flybridge är mycket mångsidig med flera olika möjligheter att arrangera sittgrupper, soldäck med mera. Matbordet på flybridge rymmer 6–8 personer.
Motorerna är Volvo Penta sterndrive diesel, som kan förses med joy stick control.

Tekniska fakta
Längd: 11,50 m
Vikt: 9 800 kg
Toppfart: 33 knop
Pris: Från 249 000 EURO plus moms
Info: www.sealine.com