12 december, 2013

Invigning av Stegsholms Gårds nya lösdriftsladugård

Den 18 dececmber kl. 13.00 blir det invigning av Stegsholms Gårds nya lösdriftsladugård på Gålö. Det är en unik satsning i Stockholmsområdet och en insats för bevarandet av kulturlandskapet på Gålö.

Snart flyttar cirka 100 kalvar och kor in och med det kommer ladugården att fylla en mycket viktig funktion hos en av stiftelsens största jordbruksarrendatorer. Men innan dess vill vi bjuda in till en festlig invigning så här i juletid.

Intresserade samlas i ladugården vid Stegsholms Gård. Vid ankomsten bjuds det på glögg och pepparkakor med lokalproducerad ost från Gårdsmejeriet SANDA. Efter invigningstalen serveras ärtsoppa med punsch och bröd.

Invigningstalare är Martina Mossberg, Kommunstyrelsens ordförande i Haninge och Gustav Hemming, Skärgårdslandstingsråd och ordförande i Skärgårdsstiftelsen.

Invigningen
Invigningen sker vid Stegsholms Gård på Gålö, den 18 dec. kl 13.00. Ta på dig varma kläder och bra skor då invigningen sker utomhus men under tak.

Hitta till Stegsholms Gård
Bil från Stockholm, Väg 73 mot Nynäshamn, avfart mot Dalarö ca 10km, sedan skyltat mot Gålö. Ca 1km in på Gålö finns Stegsholms Gård på höger sida.
Buss 839 från Haninge centrum 12.10 stannar vid Gålövägen 12.26, Ca 1 km från Stegsholms Gård.

Info: www.skargardsstiftelsen.se