9 december, 2013

Storebro presenterar helt ny 460 Commander

Nya Storebro 460 Commander är resultatet av en varsam utveckling i kombination med respekt inför företagets traditionella värdegrunder, genuina hantverk och långa historia som Skandinaviens främsta båtbyggare.

Storebro-varvet har byggt båtar i snart 70 år. I generation efter generation har deras välkända båtar utvecklats och resultatet ser du på bilderna här intill. Det handlar inte om någon revolution, detta är evolution.

– Din passion är vår passion och för oss är en båt så mycket mer än bara en båt – det är en Storebro, säger Storebros ägare, Roger Von Haugwitz, i en pressrelease om den nya modellen.

– På Storebro kompromissar vi aldrig på säkerhet, kvalitet och komfort. Den senaste tillverkningstekniken gör att vi heller inte behöver kompromissa på miljön.

Den nya båten byggs med vakuuminjicerade skrov, vilket är miljövänligare att tillverka och tack vare utformningen också mer lättdrivet. Till och med de exklusiva inredningarna och textilierna gör Storebro själva, så som de har gjort i 50 år, på Storebro Tapetseri. Detta minskar både onödiga transporter och säkrar högsta möjliga kvalitet.

Nya 460 Commander handlar om samspelet mellan människan och fartyget. Rejäla brädgångar gör det lätt att förflytta sig ombord samtidigt som de ljusa öppna ytorna och stora flybridgen inbjuder till avkoppling och de generösa fönstren ger god överblick och kontroll även i trånga och krävande hamnmiljöer.

– Vi har inte bråttom, berättar Roger von Haugwitz. För mig har det viktigaste varit att bygga en båt som förvaltar och förmedlar det fantastiska arv som Storebro har.

Sjösättning är planerad till 2015

Tekniska fakta
Längd över allt: 14 meter / 46 fot
Bredd: 4,3 meter / 14 fot
Djupgående: 1,2 meter / 4 fot
Vikt: 14 ton (exkl. bränsle och vatten)
Hytter: 2–3 beroende på val
Info: www.storebro.se

Kommentarer

Stefan Svensson 22:45:51 2013-12-12

Äntligen en nyhet från Storebro och den är dessutom riktigt elegant och stilfull med riktig yachtkänsla. Den har tydliga drag av Storebros hittills vackraste båt: SGS No1. En båt som var tio år före sin tid.
Lycka till Storebro från hela mitt båthjärta.

Storebro 00:42:28 2013-12-26

De har tydligen fryst 460