27 november, 2013

Garmin ny radarantenn, vindgivare och ljudanläggning

Garmin presenterar nu flera nya tillbehör som både ökar säkerheten och nöjet ombord på din båt. Två nya radarantenner, tre vindgivare och ett fullt integrerat ljudsystem.

GMR™18 xHD och 24 xHD

Garmins nya 4kW xHD radarradomer har en helt ny design och lika hög prestanda som i våra öppna vingar. Med enkla menyer, lättanvända funktioner och smarta, helautomatiska justeringar kan du njuta av fantastisk radarprestanda och ha total kontroll över situationen.

Nya automatiska funktionerna Dynamic Auto Gain och Dynamic Sea Filter anpassar sig efter omgivningen för att ge optimal prestanda under alla väderförhållanden. Dual Range funktionen visar en bild med närområdet och en bild på ett längre avstånd. Tillsammans med utökad färgpresentation och en räckvidd på upp till 48 nautiska mil får du en tydligare bild av hinder och väder som finns runt omkring dig.

Meteor™ 300 Audio System
Spela musik ombord med Garmins nya Meteor 300. Med systemet kan du trådlöst streama radio och musik från andra källor via Bluetooth® samtidigt som du rör dig fritt på båten. Du kan även styra hela musikupplevelsen från en kompatibel sjökortsplotter.För ytterligare funktionalitet och för att kunna styra media från andra platser på båten kan du lägga till en extra fjärrkontroll med kabel. Meteor-fjärrkontrollen visar även NMEA 2000-data, till exempel vindriktning, djup, SOG, vattentemperatur och mycket mer. Du kan också koppla till en dockningsstation som laddar och skyddar din mobila enhet mot väder och vind samtidigt som den är ansluten till Meteor 300.

Till en början kommer Garmin Meteor 300 vara kompatibel med GPSMAP527, 721, 6000-, och 7000-serien.

gWind™-serien
gWind-serien består av gWind, en trådbunden vindgivare, gWind Wireless, en trådlös givare med enkel installation utan kabeldragning i masten och gWind Race, en vertikal vindgivare som gör att turbulens som skapas runt masttoppen elimineras. Med en enkel plug-and-play-installation, får du tillsammans med nya gWind-serien mer exakta vinddata än någonsin tidigare .

Vindgivaren har en trebladig propeller för mer exakt TWS i svag vind medan twin-fin designen med sina två fenor ger en stabilare TWA avläsning. Den trebladiga propellern, till skillnad från en vindgivare med skovlar, är alltid mer effektiv. I kombination med optisk avläsning ger den här givaren överlägsen noggrannhet vid låga vindhastigheter och ger precision och avläsning.

Det medföljande GND 10™ Black Box interfacet integrerar Garmin och Nexus produkterna. Alla data i Nexus nätverket konverteras till NMEA 2000 och ger därmed full kompatibilitet och två-vägs kommunikation mellan Nexus instrumentserie och Garmin kartplottrar.

Nya GMR 18 xHD and 24 xHD beräknas vara tillgänglig i december 2013 och Garmin Meteor och gWind i mars 2014.

Info: www.garmin.com/marine2014