20 november, 2013

Garmin app ger plotterövervakning och kontroll

Garmin presenterar nu en gratis mobilapplikation som gör att du kan se och kontrollera din Garmin sjökortsplotter från din mobila enhet. Med full tillgång till alla menyer, skärmbilder och funktioner, ger Garmin Helm dig möjlighet att övervaka och styra ditt navigationssystem när du inte står vid rodret.

– Garmin Helm speglar din Garmin sjökortsplotter och du kan dra nytta av detta på olika platser i båten som för tillfället passar dig, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– Mobil elektronik ökar i närvaro inom det marina och Garmin Helm ger dig full funktionalitet och spegling av dina sjökortsplottrar från dina mobila enheter.

Garmin Helm har samma enkla handhavande som Garmins övriga produkter och du väljer från en lista med miniatyrbilder vilken plotter du vill styra. Om flera SmartMode™ plottrar är installerade, kommer miniatyrbilderna att samlas i samma ordning som de är installerade på båten. Sedan, efter att ha valt den önskade skärmen, får du kontroll över sjökortsplottern genom att interagera med den mobila enhetens skärm. Du kan på så vis enkelt ändra till andra multifunktionsdisplayer att visa och kontrollera.

Garmin Helm kan hantera upp till fem mobila enheter samtidigt. Eftersom säkerhet är viktigt ombord kan behörigheten att ändra några inställningar begränsas helt eller till att endast visa information.

Garmin Helm är ett gratis program och är nu tillgänglig från App Store för iPad® och iPhone®. Garmin Helm kommer att fungera tillsammans med GPSMAP 527, 721, 820 och 1020 som har inbyggd Wi-fi samt GPSMAP 8000-serien och GPSMAP 8500 Black Box-serien. (Garmin Marine WiFi-adapter som säljs separat behövs.)

Garmin Helm kommer att stödjas av ytterligare GPSMAP-plottrar i framtiden. För den senaste informationen om kompatibilitet, besök www.garmin.com.