7 november, 2013

Mercury Marin visade joystick för utombordsmotorer i Miami

Mercurys nya joystickstyrning för utombordsmotorer ger förare av båtar med utombordsmotorer möjlighet att enkelt och säkert manövrera i trånga utrymmen. Styrningen passar nya motorer av Verado 250 eller 300 hk vid två, tre eller fyra motorer på akterspegeln.

Systemet innehåller även ”Skyhook” virituell ankring, instrumentet VesselView samt ett integrerat autopilotsystem.

Den smarta joystickdesignen gör det enkelt för föraren att flytta båten i vilken riktning som så önskas. Sidled, diagonalt eller cirkulerar runt sin egen axel, för joysticken i önskat läge och båten följer dina önskemål.
Inget annat styrsystem för utombordsmotorer erbjuder så avancerade lösningar som Mercurys joystickstyrning.

Dessutom levereras systemet med Skyhook och VesselView instrument som ger en mängd motorinformation samt en integrerad autopilot.

För att få båten att ligga still på samma position använder Skyhook en GPS för att få båtens position och får motorerna att arbeta så att båtens position och riktning blir den samma oavsett vågor eller vind. Det gör det enkelt att till exempel vänta på slussning eller annan orsak till att man vill ligga still på samma ställe.

Med “Auto Heading” och inlagda Waypoints gör du din resa till destinationen både enkel och effektiv. Den inbyggda digitala kompassen i Auto Heading ser till att den utlagda rutten följs men tillåter även små justeringar.
Genom en enkel beröra av joysticken justerar du kursen en grad, större justeringar görs enklast genom att använda kontrollpanelen.

Behöver du stanna flera gånger under resans gång är det inga problem. Lägg in dina waypoints och du har en enkel och säker resa framför dig.

Föraren kommer att uppskatta den nydesignade VesselView-displayen och får tillgång till all information på ett och samma ställe. Båda modellerna 4 & 7 tum kan visa mer är 30 olika motorparametrar, så som bränslenivå, räckvidd, oljetemperatur/oljetryck, batterispänning, ekolod, laddning med mera