5 november, 2013

GPS-larm stoppade inbrott i båt i Stockholm

En båtägare som nyligen tagit upp sin båt för vintern på Gröndals båtklubb i Stockholm fick i början av oktober 2013 ett SMS från sitt redKnows GPS-larm om att ett inbrott höll på att ske i hans båt.

Båtägaren berättar:

– En fredag efter båten blivit upptagen för vintern fick jag besök av tjuvar i båten. Jag har ett redKnows MiniFinder installerat som skickade ett SMS till mig att larmet gått. Jag cyklade ned till båtklubben. Där såg jag två misstänkta personer som fick bråttom därifrån. De hade då varit inne i min båt och blivit skrämda av larmet som har en sirèn som tjuter då larmet går. När de försvann från platsen lämnade de även kvar massor av stöldgods från andra båtar, flera båtgrannar blev glada för detta.

Peter Wedin på Axtech som tillverkar och säljer redKnows säger:

– Vid den här tiden på året sker många stölder och inbrott i båtar. Ofta har båtägaren inte hunnit tömma båten inför vintern efter upptagning. Det kan ligga kvar kikare, navigationsutrustning och annan dyr utrustning i båten. Tjuvarna är medvetna om detta och det är mer eller mindre bara att langa in sakerna i en bil och åka där ifrån. I det här fallet så var denna båten utrustad med larm som skickar SMS till ägaren och samtidigt startar en siren som skrämmer tjuvarna och hindrar dem att kunna fortsätta arbeta ostört. Båtägare både i detta och andra fall har fått nytta av att en grannbåt var larmad genom att tjuvarna skrämts bort och man får åter sina stulna saker direkt eller slipper inbrott helt och hållet.

Info: www.redknows.se