4 november, 2013

GP avslöjar: förtur till båtplatser i Grefab

Förtur till båtplatser i det kommunalägda hamnbolaget Grefab i Göteborg är det senaste avslöjandet om hur denna norra Europas största fritidsbåtshamn verkligen drivs. Enligt flera artiklar i Göteborgs-Posten de senaste dagarna har Grefab genomsyrats av mygel och korruption under lång tid.

Att det har varit väldigt svårt att få en egen båtplats i Göteborg har varit känt länge. Men en av anledningarna är mindre smakfull; de anställda i kommunens eget bolag har haft förtur till båtplatserna.

Inte nog med det, en anställd har haft i årtionden haft ensamrätt att sälja drivmedel – bensin och diesel – i hamnanläggning, som rymmer flera stora båtklubbar.

GP:s avslöjanden i flera artiklar de senaste dagarna är ytterligare ett led av att beskriva den anda där “goa, kreativa gubbar” hjälper varandra. Även den här gången på andras bekostnad.

Länk till artiklarna:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2162822-grefabs-anstallda-slipper-koa-for-batplats

Kommentarer

T. Björklund 14:36:30 2013-11-21

"Honungsburkar", inte bra för båtlivet. Blir jag förvånad, nej inte det minsta. Men det är just sånt här som skapar problem, när några få tar sig egenrätter och vi andra får problem. Skärpning, inga fler fingerar i burken.
Detta ärende borde väl intressera skattemyndigheter en "löneförmån" som jag tvivlar att någon ta upp i deklarationen.