30 oktober, 2013

Ny lillasyster på 4,7 m från Suvi

Suvi 4750 SR Duo är en ”lillasyster” till de populära Suvi 5050 SR Duo och 5700 SR Duo som lanserades senaste år. Liksom de större modellerna är den en ekonomisk dubbelpulpetmodell med brett användningsområde som kan användas både som förbindelsebåt och för sommarstuge- och fiskebruk. Eftersom båten är lätt fungerar den utmärkt även med lägre motoreffekt.

Suvi 4750 SR Duo är en båt med brett användningsområde för fyra personer. Denna dubbelpulpetmodell med regnvattendränering kan användas som förbindelsebåt men är lika lämplig vid sommarstugan eller för fiske. Det är en lätt (310 kg) båt som når en behaglig marschfart (cirka 28 knop/en person, cirka 23 knop/fyra personer) med en 40 hk utombordsmotor.

Båten har rejäla förvaringsutrymmen, av vilka ett är 140 cm långt och lämpar sig t.ex. för förvaring av fiskespön. Luckorna till förvaringsutrymmena i fören och aktern är försedda med gasfjädrar.

Båten är standardutrustad med räcken, vindrutor, inställbara säten med fotstöd och badstege. Extra utrustning till båten är presenning mellan styrpulpeterna, stolsats i cellplast, dynsats till stolarna, hamnkapell, akterkapell, stege i fören och trollingutrustning.

Längd 4,70 m * bredd 1,96 m * vikt 310 kg * motor rekommendation 30 – 40 hk * person antal 4 * design kategori C