21 oktober, 2013

Helly Hansen klär SCAs damlag under Volvo Ocean Race

Det norska sportvarumärket Helly Hansen har nyligen undertecknat ett treårigt avtal med SCA, världsledande utvecklare av hållbara hygien- och skogsprodukter. Helly Hansen blir SCAs officiella kläd- och skoleverantör under 2014-2015 Volvo Ocean Race.

Hittills har sju kvinnliga besättningsmedlemmar rekryterats till SCA-laget. Samtliga medlemmar har under de senaste 7 månaderna legat i hårdträning på Lanzarote i Spanien och kommer att så göra fram till startdatumet den 4 oktober 2014.

Innovativ skandinavisk design och ledande teknologi var de två avgörande faktorerna när SCA valde Helly Hansen som officiell samarbetspartner. I samband med uppdraget har Helly Hansen utvecklat och designat en specialkollektion som speglar behoven och identiteten hos de båda företagen. Helly Hansens breda produktsortiment inom såväl offshore- kläder som baslager och skor gör att Team SCA kan känna sig väl rustade för alla tänkbara väderpåfrestningar. Vissa av produkterna kommer även att finnas till försäljning i Helly Hansens egna butiker.

– Helly Hansen har varit associerade med Volvo Ocean Race alltsedan tävlingen startade för drygt 40 år sedan. Vi är nu inne i ett nytt skede där vi tagit fram en specialkollektion för Team SCA.

– Dessa duktiga kvinnliga seglare kommer att utsättas för alla tänkbara extrema väderleksförhållanden, och vi tror att Helly Hansen med vår gedigna kunskap och expertis kan hjälpa dem att nå den framgång de förtjänar” säger Erik Burbank, Vice VD inom Global Marknadsföring på Helly Hansen.

– Helly Hansen var ett rätt självklart val som klädpartner, säger Richard Brisius från Team SCA.

– För Team SCA var den avgörande faktorn att Helly Hansen kunde och ville utveckla och designa en kollektion specifikt framtagen för kvinnliga off-shore seglare. Det har varit en spännande resa och vi är väldigt stolta över att få bära Helly Hansens seglarkollektion.