17 oktober, 2013

Supersnabbt navsystem med dubbelskärm från Simrad

Simrad presenterade idag sitt revolutionerande, flerfunktionella, nya navigationssystem, NSO evo2. Detta avancerade system höjer ribban för modern navigationsutrustning, genom att det kombinerar alla de viktiga delarna i dagens marina elektronik.

Systemet är försett med höghastighetsprocessor, som ger blixtsnabb uppdatering av sjökort, ekolod, radar och underhållning med dubbel bredbildsskärm. Ett bra menysystem för intuitiv kontroll och gränslös kompatibilitet för oöverträffad integrering. Systemet är väl anpassat för både större motorbåtar och kommersiella fartyg. NSO evo2 optimerar perfektion med förstklassig navigering.

Simrads nya system NSO evo2 med distributionssystem är två kraftfulla flerfunktionsskärmar i en och världens första flerfunktionssystem med dubbel, diskret videougång med full HD-upplösning. Det spelar ingen roll om du använder två skärmar bredvid varandra eller en skärm och en trådlös surfplatta, systemets kraftfulla processorer ger oöverträffad, helt enastående bild, prestanda och kontroll över det senaste inom navigation.
NSO evo2 är ett helt utbyggbart system med omfattande möjligheter för sammankoppling med andra NS-enheter ombord, men också med Simrads alla omfattande prestandamoduler.

MO-skärmarna i NSO evo2-systemet ger en sofistikerad elegans till förarplats hos kräsna båtägare, med sin häpnadsväckande låga profil och ramlösa skärm, med mer skärm och mindre ram än andra lösningar. Den finns i 16, 19 och 24 tum i Pilot House (P)-modellen, utan touchfunktion, och i Multi Touch (T), med menyknappar som du når via det nya touch gränssnittet. Den kan också monteras infällt i panelen eller i VESA-fäste.

NSO evo2 har full multitouch-kontroll med funktionen TouchSensible och stöder den kabelanslutna fjärrkontrollen OP40, vilket ger en dynamisk och intuitiv användarvänlighet. Viktiga navigationsfunktioner är lättåtkomliga via systemets symbolstyrda startbild. Sjökorten kan panoreras, zoomas och göras personliga och den nya skärmdelningen och datapanelen är optimerade för bredbild.

NSO evo2 stöder också den mest omfattande kartalternativet på marknaden, inklusive Jeppesens sjökort C-Map Max-N, Navionics® Gold och Platinum, Insight Genesis™, NV digitala sjökort och andra produkter från tredje part – inklusive möjligheten att navigera på två olika sjökortstyper samtidigt.

Med sin kraftfulla navigering och mångsidiga och enkla utbyggnadsmöjligheter är NSO evo2 klar för plugandplay-anslutning av Simrads bredbandsradar, GoFree Wireless Wifi-1, ekoloden BSM-2 CHIRP och BSM-1, StructureScan® , SonarHub™, ljudsevern SonicHub® och mycket annat. NSO evo2 är också klar för plugandplayanslutning med marina skärmar och kompletterande teknik från en mängd olika tillverkare.

– Systemet NSO evo2 ger med sina banbrytande nya skärmar den mest integrerade navigationsplattformen på marknaden, samtidigt som den har de förstklassiga funktioner och fördelar som krävs för en kompromisslös flerfunktionslösning av toppklass, säger Leif Ottosson, vd på Simrad Yachting.

– Genom att kombinera tillförlitlig, banbrytande navigations-, data- och mediaintegrering matchas den imponerande stilen och smarta prestandan bara av dess effektivitet och användarvänlighet. Plugandplay-installation, de iögonenfallande flerfunktionsskärmarna, det sömlösa menysystemet och den intuitiva menyn ger båtägaren möjlighet att njuta av sin tid på vattnet från första stund, eftersom han då inte behöver lägga tid på att lära sig ett nytt system.

Den exeptionella NSO evo2 kommer att finnas hos Simrads återförsäljare från början av november 2013. Pris 35 200 kr med MO-seriens Multi Touch och med Pilot House skärmarna från 24 250 kr till 75 190 kr. Systemet omfattas av Simrads Advantage program.

Info: www.simrad-yachting.com