11 oktober, 2013

Livesändning från Mästarnas Mästare i segling i helgen

Alla som vunnit SM i kappsegling i år ska bevisa vem som är bäst i Båstad i helgen 12-13 oktober. Det är 39 lag gör upp om den prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare 2013. Hamnen.se sänder live hela helgen i samarbete med Svenska seglarförbundet.

Mästarnas Mästare är känd för sina publikvänliga race nära land. Men om man inte kan ta sig till Båstad nu i helgen, finns det flera sätt att följa denna årets mest spännande kappseglin. Man kan följa tävlingen live med genom en ambitiös livesändning på Hamnenplay.se där man också kan chatta med kommentatorerna och andra tittare. Det kräver inloggning via mejl eller Facebook men är mycket smidigt.

Via två fasta kameror på land, en via båt på vattnet och två ombord på åtta av de två tävlande båtarna ska tittarna få en bra och spännande överblick av racingen. Kommenterar gör tidigare landslagsseglarna Marit Söderström och Stefan och Mattias Rahm som båda också har stor erfarenhet från America’s Cup. Med i studion är också Hamnen.ses egen världsmästare och på vattnet alternerar Stefan Rahm och Gustav Morin som kommentatorer i händelsernas centrum.

Mästarnas Mästare är en kamp mellan årets svenska mästare i kappsegling samt ett antal wildcards. De inbjudna rorsmännen väljer sin egen besättning, men ska så långt det går använda den besättning som han/hon vann mästerskapet med. Tävlingen seglas med grundomgång, semifinal och final. Alla tävlar i fartiga båttypen CB 66.

Sändningarna startar 09.30 på lördag och fortsätter till mörkret faller. Starttiden är densamma på söndag och prisutdelningen startar 16.00.

Länk till livesändningen:
https://hamnenplay.solidtango.com/live/mastarnas-mastare-2013–2

Foto: Svenska seglarförbundet.