10 oktober, 2013

Nu kan du lämna in dina batterier på SPA

Länge har vi kunnat lämna in däcken och oss själva, men nu kan vi även lämna in våra batterier på hotell. Batterileverantören Global öppnar nu upp ett batterihotell med SPA där de kommer att ladda upp och ta hand om batterier på bästa sätt under en kortare behandling eller under hela vintersäsongen.

Globals hotellsatsning riktar sig framför allt till de batterier som inte behöver användas under vintern, som till exempel batterierna i båten, i motorcykeln, i sommarbilen eller i gräsklipparen. På hotellet kommer de att få vinterförvaring och laddas upp med jämna mellanrum för att vara fulladdade och på topp den dagen de behöver användas igen.

– Många känner inte till att batterierna far illa när de ställs undan och inte laddas. Genom att ladda batterierna med jämna mellanrum får de en betydligt längre livslängd vilket gör att du slipper köpa nytt. Lämnar du in batterierna till oss på Global så slipper du att bekymra dig över huvud taget, säger Palle Rosenberg som är teknisk chef på Global.

En kortare SPA-behandling kan också vara räddningen för många bilbatterier inför vintern.

-Eftersom det krävs mer av batteriet för att starta bilen när det är minusgrader ute, är det viktigt att se till att det är tillräckligt laddat. Om inte motorn får tillräckligt mycket kraft från batteriet kommer inte bilen att starta, berättar Palle.

När batterierna kommer in till Global testas de och genomgår en så kallad hälsokontroll. Globals batteriexperter gör därefter ett utlåtande om vilken behandling de behöver. Kunden kan därefter checka in batteriet och hämta ut det när det är färdigt eller när det behöver användas igen.

-En SPA-behandling tar oftast ett dygn och innefattar rengöring, uppladdning, eventuell påfyllning av batterivatten och en hälsosam avkoppling, berättar Ida Holmberg som är marknadsföringsansvarig på Global.

Kärnan i SPA-verksamheten är Globals avancerade laddningsanläggning som laddar upp över 3000 batterier varje dygn. Hotellet är Globals eget batterilager med plats för över 150 000 batterier och här finns både test- och rengöringsutrustning för batterier.

– SPA- och hotellverksamheten är egentligen inget nytt för oss eftersom behandlingen är densamma som våra egna batterier alltid genomgår innan de levereras ut på marknaden. Det nya är att vi nu öppnar upp tjänsterna för fler, berättar Ida.

Alla uppladdningsbara blybatterier är välkomna till hotellet. Enda begränsningen är att batteriet måste kunna kopplas ur medan det lämnas in. Om batteriet inte går att ta loss kan Global ändå göra ett test, och rekommendera hur kunden själv kan ladda det för bästa resultat.

Batterihotellet öppnar på måndag den 14 oktober.
Priser inkl. moms:
SPA 75 kr/ batteri
(Laddning, påfyllning & rengöring)
Upphämtning inom en vecka från inlämningsdag.

HOTELL 100 kr/ batteri
(Vinterförvaring med laddning, påfyllning & rengöring.)
Upphämtning inom sex månader från inlämningsdag.
OBS! 200 kr totalt för 3-5 batterier.

Öppettider:
Måndag-fredag kl. 7.00-17.00
Kvällsöppet torsdag 17 oktober kl.17.00-19.00