29 augusti, 2013

Väl dokumenterat båtbygge av Diva 38

Projektet Mea Diva är troligen ett av världens mest väldokumenterade båtbyggen. Det är paret Tobias och Malin Nicander som löpande har publicerat nyheter om hur de har färdigställt sin Diva 38.2, som de köpte plastfärdig från fabriken och därefter har färdigställt själva.

Tobias jobbar i vanliga fall som sjöräddningsledare på JRCC i Göteborg. Jobbet med båten har varit en avkoppling till den vardagliga stressen.

På Öppna Varv på Orust visade Tobias och Malin sin båt, som beräknas vara i segelklart skick till nästa säsong. Den gick att segla hem från hamnen i Henån, men än så länge saknas flera installationer som till exempel vatten och el.

Så här skriver de själva om sitt projekt:
Familjen Nicander färdigställer en Diva 38.2 hemma på sin tomt i Marstrand. Med stor omsorg om varje detalj på båten och framförallt med stor skicklighet tar båten form. På bloggen www.meadiva.se kan du följa bygget. Bloggen har haft ca 30 000 besökare, ungefär 100 om dagen, vilket vittnar om ett stort intresse för hur en båt blir till. Här dokumenteras varje steg, in i minsta detalj, av båtens tillblivelse. Problem och tankar runt bygget får vi också ta del av. Resultatet blir som en instruktionsbok i båtbyggnation. Frågan är om ett båtbygge någonsin tidigare dokumenterats på detta sätt. Har du missat bloggen och har intresse av båtbyggnation rekommenderar vi den starkt.

Info: http://meadiva.se/