20 augusti, 2013

Tjuvar gripna med hjälp av spårsändare

Återigen har båtmotorer kunnat hittas och tjuvar kunnat gripas med hjälp av redKnows spårsändare. I tisdags blev två båtmotorer stulna på Kustcamp Gamleby. Med hjälp av spårsändare med GPS som satt monterade i motorerna så kunde campingägaren härleda dem till en tjuvgömma i skogen vid Västertryserum vid Valdemarsvik.

– Efter att ha pratat med försäkringsbolaget så bestämde vi oss för att lämna motorerna där under polisens spaning i hopp om att kunna gripa tjuvarna, säger campingägaren Mikael Karlsson till P4 Kalmar.

I torsdags kväll så dök tjuvarna upp vid gömman i skogen och polisen lyckades gripa två män. De hade ytterligare en stulen motor i bilen. Sammanlagt värde på stöldgodset är ca 100 000 kronor.

Detta är andra gången som Kustcamp med hjälp av redKnows MiniFinder GPS-larm får fatt i tjuvar som tagit deras båtmotorer. Förra gången var det i höstas då polisen gjorde ett rekordstort återtagande av 23 båtmotorer vid samma tillfälle.

Peter Wedin på Axtech som tillverkar spårsändarna säger:

– Det har varit ett riktigt bra samarbete mellan ägaren av campingen, Polis och försäkringsbolag. Vi har funnits tillhands för rådgivning under hela förloppet och haft tät kontakt med de inblandade. Vi tror mycket på nätverkande. Denna gången ledde det till att man inte bara fick tillbaks de spårade stulna motorerna utan även tjuvarna.