15 augusti, 2013

Eget spa ombord med ångbastu i sittbrunnen

På Öppna Varv på Orust nästa helg visar Båtsystem världens första ångbastu för sittbrunnen. Den gör det möjligt att förvandla sittbrunnen till ett spa på en kvart. Äntligen är det möjligt att basta ombord på vanliga båtar på ett enkelt sätt.

Nu kan du alltså enkelt göra din sittbrunnen till en avkopplande ångbastu, en perfekt aktivitet efter en lång dag på sjön, när barnen behöver värma sig efter kalla bad, eller om du helt enkelt vill överraska någon med en härlig spakväll.

Cockpit SteamSpa kitet består av två delar; CSS ångeneratorn och ett specialdesignat SteamShield kapell för sittbrunnen. Att placera ett StemSpa i sittbrunnen ger en rad fördelar:
• Bastun tar ingen extra plats i båten. Du omvandlar bara existerande utrymme till ditt privata spa för en stund.
• Det är bekvämt att sitta och basta i en sittbrunn eftersom den är designad med ändamålsenliga sittytor.
• Allt material i en sittbrunn klarar både väta och temperatur från en ångbastu utan problem.
• För den som vill svalka av sig efter bastun finns ju alltid badvatten väldigt nära.

Sittbrunnsbastun premiärvisas i augusti på mässorna Öppna Varv och Allt på Sjön och den är en spin-off från idébåten All Aboard som fick stor uppmärksamhet under 2012. Två av de deltagande företagen, Båtsystem och Tylö, arbetade vidare med idén; bastu och spa ombord på ett enkelt sätt.

– Det är verkligen kul att kunna presentera ett båtbastusystem som både är smart, praktiskt och möjliggör en härlig spaupplevelse på sjön, säger Mattias Hedlund.

– För de som älskar både bastu och båtliv är det här det perfekta tillbehöret, med egen värmebölja ombord blir ju båtsäsongen längre.

Ett komplett Cockpit SteamSpa kit kostar från 29 900 kr inkl moms och beställs hos Båtsystem.

FAKTA OM STEAM SPA; så funkar det.
En bastuupplevelse baseras på kombinationen av värme och luftfuktighet. Ju högre luftfuktighet, desto lägre temperatur behövs. En traditionell torrbastu har låg luftfuktighet och en temperatur kring 80-90 grader. Genom attanvända ånga som värmekälla, maximerar vi luftfuktigheten till 100 procent och kan därför hålla temperaturen på låga 40-45 grader. Det ger en mycket behaglig bastuupplevelse, som gjord för längre sittningar. Man kan förenklat säga att det råder motsvarande förhållanden som en riktigt varm och dag i tropikerna.
Båtsystems Cockpit SteamSpa kit består av två delar, en CSS ånggenerator och ett SteamShield kapell:
Kapellet är designat med dubbla lager vindtät- och ångtåligt duk för att hålla ångan och värmen på plats. Havsutsikt ingår tack vare infällt fönster. Kapellet skräddarsys efter varje sittbrunns mått och utformning.
Den kompakta ånggeneratorn, placerad i motorrummet eller i ett stuvfack så bara det diskreta ångmunstycket och kontrollknappen syns i sittbrunnen.
Ånggenerator finns i två versioner: 2 eller 3 kWh och den drivs med 230V landström eller dieselgenerator.
Info: www.batsystem.se