6 juli, 2013

Amerikansk seger i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy

Den amerikanska skepparen Stephanie Roble, 24 år gammal, och hennes lag vann finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy med 3-2 i matcher mot danskan Lotte Meldgaard Pedersen. Anna Kjellberg med besättning tog tredjeplatsen i ett helsvenskt möte mot Caroline Sylvan.

Det var sol och lätta vindar på tävlingsarenan under förmiddagen när finalen i Stena Match Cup Sweden Women’s Trophy avgjordes i bäst av fem matcher. Meldgaard och Roble seglade mycket jämt men det var dansk fördel med 2-1 inför den fjärde matchen där Meldgaard tog ledningen. Roble kom tillbaks på den sista sträckan innan mål och tvingade fram en femte och avgörande duell. Där kom amerikanskan iväg bäst och kontrollerade matchen från start till mål. 


– Det känns grymt, vi var verkligen ställda mot väggen i den fjärde matchen men det var då vi hittade rätt rytm i vår segling. Vi visste att vi hade bra fart och manövrar men starterna funkade inte som vi ville i början. I den sista matchen lyckades vi komma på rätt sida av Lotte direkt, säger Stephanie Roble.

Matchen om tredjepriset var ett derby mellan två GKSS-lag i bäst av tre matcher. Caroline Sylvan och hennes New Sweden Match Racing Team tog ledningen i den första matchen, Anna Kjellberg kvitterade och efter en bra start i den tredje och avgörande seglingen drog Kjellberg ifrån på den första kryssen och skaffade ett övertag som hon kunde utöka fram till mållinjen. 


– Vi fick bra starter vilket är avgörande när det är lätta vindar. Vi har seglat bra hela veckan och det har gått över förväntan med tanke på att lagetuppsättningen är ny. Det finns en del detaljer att jobba på men jag tycker att vi är väl värda den här tredjeplatsen, säger Anna Kjellberg.

Stena Match Cup Sweden 2013 Women’s Trophy – Final 

Stephanie Roble (USA)
- Lotte Meldgaard (DEN) 3-2


Stena Match Cup Sweden 2013 Women’s Trophy – Petit Final 

Caroline Sylvan (SVE) – Anna Kjellberg (SVE) 1-2

FOTO: DAN LJUNGSVIK