15 juni, 2013

Promarina tar över gästhamnen och Oskarshamns Marina

Promarina AB tog 1 maj över både Oskarshamns Marina och den kommunala gästhamnen vid Brädholmen. – Vi är väldigt glada över samarbetet – gästhamnen har en stor utvecklingspotential. Vi räknar med att både utöka hamnen och servicefunktionerna redan nästa år, säger Promarinas vd Mats Bylund

Promarina har länge förhandlat med Oskarshamns kommun och är nu överens om att arrendera gästhamnen i 25 år. Avtalet innefattar de två gästhamnsbryggorna, servicebyggnaden, gästhamnskontoret, ett vattenområde samt två kajer, som Promarina kommer att utveckla. Förutom den nuvarande hamnen har Promarina också option på att ytterligare utveckla fritidshamnen när Gotlandsterminalen flyttar längre ut i hamnområdet.

– En nyhet besökarna kommer att märka redan i sommar är att vi ständigt har personal på plats under högsäsong. Vi kommer att satsa mycket på ett bra bemötande, och planerar att lyfta servicefunktionerna nästa år – framför allt hamnkontor, toaletter och duschar, säger Mats Bylund.

Samtidigt tar Promarina också över Oskarshamns Marina, som är ett servicevarv med vinterförvaring och en komplett båttillbehörsbutik. Upptagningsområdet sträcker sig från Västervik ner till Kalmar och även in i landet, tack vare det centrala läget längs kusten och bra kommunikationer landvägen.

– Vid övertagandet ingår 5 000 kvadratmeter outnyttjad arrendemark intill marinan, och vi kommer att utveckla marinan så fort det bara går – bland annat vinterförvaringen för den här delen av Smålandskusten.

Promarina AB sköter driften av tretton gästhamnar, vinterförvaringar och marinor runt om i Sverige. Det är Arkösund, Norrköping, Uddevalla, Västervik, Sopot, Oskarshamn, Furusund, Mariefred, Norrtälje, Oxelösund, Strängnäs, Wallhamn och Rindö Hamn. Promarina tillhör Viamarekoncernen där även bland annat Stockholmradio, Sjöassistans, Sjöklar Kustakademi, Seapilot och Seglarhotellet i Sandhamn ingår.