12 juni, 2013

Tryggare köp av begagnad båt med ny garanti från Interboat

Interboat som är Sveriges ledande kedja av marinhandlare har tillsammans med Svedea Båtförsäkring tagit fram en garanti för dolda fel på motor och drivlina i begagnade båtar. Garantin som följer med på köpet ger ett utökat skydd för båtar som kostar mer än 50 000 kr och som inte är äldre än tio år. En förutsättning för att garantin ska gälla är att kunden väljer Svedeas XXL-försäkring – en omfattande båtförsäkring som innehåller bland annat assistans, stilleståndsersättning och ersättning för maskinskador som kunden inte vållat på egen hand.

– Den nya garantin gör det tryggt att köpa begagnat. Även om dolda fel på båtmotorer inte är särskilt vanliga så är de smärtsamma för den de drabbar. Den nya garantin är en klar förstärkning av kundens skydd enligt konsumentköplagen, säger Thomas Vallmar, marknadschef på Interboat.

– Vi är mycket nöjda över samarbetet med Interboat och den nya garantin är ett exempel på hur vi båda vill fortsätta att göra båtägandet enklare och tryggare, säger Jonas Roberts, affärsområdeschef för Svedea Båtförsäkring. Med Interboat-garantin och Svedeas XXL-försäkring får den som köper begagnat ett mycket gott skydd för alla typer av skador.