10 juni, 2013

Strålande premiär för Audi Dragon Cup

Helgens Grand Prix på Sune Carlssons Båtvarv i Saltsjöbaden började i strålande solsken. Första starten blev tyvärr uppskjuten till eftermiddagen då vinden till slut hittat till Baggensfjärden. Fyra race genomfördes under helgen med Team Linda högst upp på prispallen, vilka kom tvåa i förra årets första Grand Prix.

Även det här året visade sig Sune Carlssons båtvarv och Saltsjöbaden från sin bästa sida. Säsongspremiären av Audi Dragon Cup hölls i strålande solsken på lördagen och Team Linda kammade hem segern med hela sju poäng. Team 5i12 med Martin Pålsson som skeppare kom tvåa med tio poäng. Tätt följt kom Team Ming med skeppare Henrik ”Sputte” Baltscheffsky på 11 poäng.

Team Lady är ett helt nytt drakteam för i år, skepparen Lena Gustafsson kommenterar helgens segling
”Vi är nya i klassen och tycker draksegling är jättekul. Den här säsongen kommer att handla om att sätta ihop ett bra och välsvetsat team samt att trimma in oss. Vi ser den här säsongen som en träningssäsong och satsar på att klättra så mycket som möjligt i tabellen. Som tjejteam har vi fördelen att vi är lätta och kan vara 4 personer ombord, vilket gör att vi kommer att kunna segla snabbare i lätta vindar. Vi vill också nämna att vi har blivit otroligt bortskämda av killarna i klassen. Som ensamt tjejteam har vi fått ett väldigt varmt bemötande och välkomnande av de andra teamen.”

Denna regatta kommer att kunna följas i TV-programmet Segling som går i TV4 Sport på onsdag 21:30.

Se teasern för programmet här: http://www.youtube.com/watch?v=s3cNvxoalfw