5 juni, 2013

Childhood Race 4 juli under Stena Match Cup Sweden

Den 1-6 juli seglas Stena Match Cup Sweden som är en av sex deltävlingar i världscupen i matchracing för herrar – Alpari World Match Racing Tour. I år återvänder även den kvinnliga seglingseliten till Marstrand. En av evenemangets höjdpunkter är Childhood Race – där celebriteter deltar i en kappsegling för välgörenhet.

Vid Stena Match cup Sweden 4 juli kommer kändisar och proffsseglare att segla till förmån för The Childhood Foundation. Initiativet kallas Childhood Race och arrangeras för sjätte året i rad ute på Marstrand.

Tävlingen avgörs i två korta seglingsrace runt en bana och de deltagande kändisarna – än så länge hemliga – kommer att segla på båtar ledda av elitseglarna från den stora regattan på Marstrand.

Vid racet kommer de totalt åtta båtarna att starta samtidigt för att segla mot en boj och plocka upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race. Seglingarna kommer att följas tätt av publiken från klipporna.

Ett urval av tidigare deltagare i Childhood Race:
H.K.H. Prinsessan Madeleine
Henke Lundqvist, Hockeyspelare New York Rangers
Marcus Samuelsson, Stjärnkock
Anja Pärson, Skidåkare
Marcus Allbäck, Fotbollsproffs
Peter Jöback, Artist
Carola Häggkvist, Artist
Ulf Ekberg, Artist Ace of Base
Stefan Sauk, Skådespelare
Molly Nutley, Skådespelerska

The Childhood Foundation
The Childhood Foundation är officiell välgörenhetsorganisation för Stena Match Cup Sweden vilket innebär att Childhood står som värdar för näringslivsseminariet Innovation Forum och kändisseglingen Childhood Race. De är dessutom är delaktiga i Stena Match Cup Swedens avdelning för barn, Kid’s Corner. Samtliga av evenemangets sponsorer är med och ger ekonomiskt bidrag till Childhood och 2012 blev det sammanlagt 475 000 kronor.

Hemsida: www.stenamatchcupsweden.com
Twitter: @StenaMatchCup
Blogg: www.sailingsweden.se

Plats: Marstrand
Tid: 4 juli 2013, kl. 15:00 – 17:00