28 maj, 2013

Svensk kvalitetsbåt för bekväma båtturer

Den här snygga motorbåten – Celeste Thirtyseven – kommer från Fribergs Båtbyggeri i Skövde. Båten är designad av Gabriel Heyman, som även står bakom segelbåtar som Fantasi 44 från Bröderna Jakobssons Båtbyggeri.

Det är ingen stor producent som står bakom Celeste Thirtyseven. Varvet bygger någon båt om året, men har ändå lyckats få till motorbåtar i yppersta klass.

– Vi håller på att bygga Celeste Thirtyseven nummer fyra och har byggt ett 15-tal båtar totalt, säger Lars-Åke Friberg på Fribergs Båtbyggeri.

Jag har byggt båtar i nästan 25 år, men tidigare mer parallellt men nu på heltid.

Celeste Thirtyseven levereras i olika utföranden, bland annat med singel- eller dubbelmontage av motorer. Den finns med Volvo Penta IPS och drevinstallationer med joystick.

Resultatet är en rymlig och välbyggd båt med mycket goda sjöegenskaper. Priset är från 4,2 Mkr med en Volvo Penta D6-400.

Fribergs Båtbyggeri, som ägs av Lars-Åke och Britt Friberg, har 30 års erfarenhet av företagande i snickeri-, el- och teknikbranschen. De har man utfört en rad marina inredningsprojekt i skrov från exempelvis Sandvik och Nord West och även byggt Fantasi 44 i samarbete med Jacobssons Båtvarv, Källviken.

Celeste Thirtyseven är varvets egen skapelse och ett resultat av ett samarbete med den prisbelönte båtdesignern Gabriel Heyman.

Både pluggen och formarna är precisionsfrästa med en passning på tiondels millimetrar för vakuuminjicering.

Tekniska data
Längd: 11,54 m
Bredd: 3,60 m
Vikt: 7 500 kg
Djup: 0,95 m
Bränsletank: 800 liter
Vattentank: 350 liter
Hålltank: 120 liter
Motorer: från 1×300 hk till 2×300 hk, valfritt fabrikat
Konstruktör: Gabriel Heyman/Lars-Åke Friberg
Info: www.fribergsbatbyggeri.se