27 maj, 2013

MITAB flyttar verksamhet till Nimbus och GKSS hamn i Långedrag

MITAB, som nyligen förvärvades av Boatmanager Holding AB, flyttar sin fritidsbåtsverksamhet från Västra Frölunda till Nimbus varv i Långedrag. Boatmanager-gruppen är specialiserade på service- och eftermarknad för fritidsbåtar med ambitionen att bli absolut bäst i Sverige på att ta hand om fritidsbåtsägarna. Målet är att skapa en verksamhet som på ett effektivt sätt kan bidra till ett maximerat båtutnyttjande under den svenska fritidsbåtssäsongen.

– Långedrag är ett läge där vi önskat etablera oss för att komma närmare kunden och därmed erbjuda en bättre service, säger Stefan Bohlin. Tillsammans med Nimbus erbjuder vi en fullserviceanläggning med allt ifrån båtförsäljning, service, försäljning av reservdelar och tillbehör. Allt under ett tak.

För Nimbus del innebär det också stora fördelar.

– Att ha ett Volvo Penta Servicecenter i våra lokaler är något som vi länge försökt att åstadkomma. Med MITAB på plats så kan vi höja servicenivån ytterligare ett par snäpp för våra kunder. Tillsammans kommer vi också kunna erbjuda fullservicekoncept med vinteruppställning endera på plats i Långedrag eller i MITAB’s systerbolag Drevias nya hallar i Lysekil, säger Jan-Erik Lindström

Även GKSS VD Patrik Hedenstedt är mycket positiv.

– Att ha fått en av Göteborgs bästa serviceverkstäder till vår hamn ser vi självklart som en mycket stor fördel för hela vår verksamhet. MITAB är ett bolag som vi haft en nära relation till under lång tid och att nu ha fått dom till vår hamn känns fantastiskt kul.

Bilden:
Stefan Bohlin, Boatmanager.