22 maj, 2013

Upptäck Mälaren och fånga en regnbågslax under Västerås Skärgårdsdagar

Den 25-26 maj arrangeras Västerås Skärgårdsdagar och Västerås Flytande Båtmässa med roliga upplevelser och aktiviteter för hela familjen vid Färjkajen och i Västerås gästhamn.

Gästhamnen och färjkajen fylls av aktiviteter och upplevelser när Västerås Skärgårdsdagar och Västerås Flytande Båtmässa anordnas för 4:e året i rad den 25-26 maj i Västerås. I år kommer Mälarenergis Fiskedag att genomföras under lördagen i samband med evenemanget. 400 kg regnbågslax släpps ut i tippviken och väntar på att fångas av entusiastiska fiskare. Det finns möjlighet att uppleva riddare, flyboard, klassiska racerbåtar, tipspromenad, allsång, gycklare, konstutställning, Segway och Zoom, jollekappsegling och kajaker samt mycket mer.

Flera båt- och båttillbehörsföretag finns på plats och välkomnar besökarna att provköra båtar och botanisera bland reservdelar, motorer, kläder och båttillbehör.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att erbjuda Västeråsarna en sådan här dag och att tillsammans med aktörer som har fokus på båtlivet och aktiviteter kring och i Mälaren kunna visa upp den Mälarstad vi är säger Linda Jonas, PR- ansvarig för Västerås & Co.

Under dagarna finns det också möjlighet att träffa Västerås Turistbyrå, SjöEvent, Sjöräddningssällskapet, Sjövillan Spa, Yachtcharter i Västerås AB, Veteranbåtcharter, JM AB, Lidl, Best Western Mälaren Hotell & Konferens, Frösåker Golfklubb, Björnö stug- & aktivitetscenter AB, Mälarenergi, Instant Management, Fritidsbåtsmuseet och Arboga Turism.

Fri entré

Tid: 25-26 maj. Öppettider: kl. 10.00-16.00

Plats: Färjkajen och Västerås gästhamn