16 maj, 2013

Stena Sailing Team i Tyskland för världscuppremiären

Stena Sailing Team är i tyskland för årets första deltävling utav Alpari World Match Racing Tour. Det är nu säsongen sparkar igång på riktigt och för första gången ger sig Stena Sailing Team in i en världscupdeltävling.

Match Race Germany seglas på Lake Constance i Langenargen i södra Tyskland. Alla åtta lag med tourkort till världscupen är på plats och imorgon går första starten.

– Detta blir säsongens första kraftmätning och det ska bli spännande att köra igång. Det är nu det visar sig om man skött förberedelserna och om man lagt krut på att utveckla rätt saker, säger Oscar Angervall, trimmare i Stena Sailing Team.

Vinden på Lake Constance är ofta väldigt lätt och båten som seglas är den stora och tunga Bavaria 40.

– Det är en speciell tävling och inte bara för att det är den första för året. Båtarna vi seglar med här skiljer sig från andra tävlingar för här är det i stort sett en standard curising-båt. Samtidigt är det väldigt lätta vindar och ofta är det nästan bleke, det gör att seglingen blir lurig med de tunga båtarna.

Stena Sailing Team har värmt upp inför Match Race Germany med att segla X-38 i Höviksnäs. Tidigare i vår har laget startat två regattor som slutat med andraplatser, Trofeo Sir Thomas Lipton Spanien och GKSS Ice Breaker Cup. Nu är det ett hungrigt lag som ser fram emot världscuppremiären.

– Konkurrensen är väldigt hård på världscupen. Vi vet att Ian Williams och hans lag är duktiga. Taylor Canfield är ny på världscupen med ett Tourkort och de hade en fantastisk avslutning på förra året när de vann i både Bermuda och Malaysia. Det blir intressant att se om de verkligen är så bra och om de kan fortsätta leverera bra resultat i år, säger Oscar Angervall.

Stena Sailing Team:
Johnie Berntsson – Skeppare
Oscar Angervall – Trim
Johan Barne – Stor/Taktik
Martin Berntsson – Pitman
Björn Lundgren – Fördäck
Match race Germany seglas 15-20 maj, finalen går på måndag och det finns flera sätt att följa Stena Sailing Team under tävlingen:

Info: www.stenasailingteam.se