15 maj, 2013

Team North Sails Sportswear dominerade i Saltsjöbaden

Mikael Lindqvist, skeppare på Team North Sails Sportswear SWE 168, lyckades ta sitt team till inte mindre än fyra av nio möjliga segrar i helgens Grand Prix i Saltsjöbaden. I två av racen kom Team North Sails Sportswear dessutom tvåa. I fjärde racet blev dock teamet diskvalificerade när de trängde undan båtar vid starten.

Även det här året visade sig Holmen Kök & Bar och Saltsjöbaden från sin bästa sida. Säsongspremiären av Volkswagen X-35 Cup hölls i strålande solsken och Team North Sails Sportswear krossade nästan allt motstånd. Med 14 poäng kammade de hem segern, Nautiska Racing med Douglas Eklund som skeppare och med Björne Hansens match racing besättning ombord kom tvåa med 23 poäng. Tätt följt kom den ena av två AUDI X Sail Racing Team från Finland med 31 poäng.

Volkswagens egna team kom på en total femteplats. Jonatan Ameln, fördäckare, kommenterar teamets insats

– Vi inledde med en dålig första dag där vi var för mycket i ofas. Samspelet fungerade dåligt och vi har fortfarande mycket kvar att jobba på, det märktes att det var första tävlingen i år. Andra dagen skärpte vi till oss och gjorde allt för att klättra upp i tabellen.

Det var också något som märktes, teamet kom tvåa i två race och avslutade sista seglingen med en överlägsen seger.