8 maj, 2013

Nya kontrollenheter från Garmin

Garmin presenterar nu nya GMI 20 och GHC 20, marina kontrollenheter till både motorbåt och segelbåt. Enheterna är stora och tydliga och har ett helt nytt gränssnitt som är enklare att använda och läsa av.

– Vi har lyssnat på feedback från våra kunder och förbättrat våra tidigare populära marina instrument genom att göra GMI 20 och GHC 20 ännu bättre, säger Dan Bartell, försäljningschef på Garmin International.

– Med större, tydligare och mer levande skärmar är GMI 20 och GHC 20 enklare att läsa av, enklare att använda och ger mer information än någonsin tidigare.

GMI 20 har en 4-tums färgskärm som visar djup, fart, vind, motorinformation och ytterligare över 100 olika informationsfält som du själv väljer. GMI 20 är framtagen som efterföljare till GMI 10, med utökad funktionalitet och mer information i ett större och tydligare format. Den nya funktionen auto-scroll scrollar automatiskt mellan olika sidor utan en massa knapptryckningar och ger dig optimal bekvämlighet ombord.

GHC 20 har en 4-tums färgskärm designad för att visa data och ge dig kontrollen över alla autopilotfunktioner. GHC 20 har en ljus och lättavläst display och är kompatibel med Garmins tidigare modeller av autopiloter såväl som våra nya autopilotsystem. GHC 20 kan användas trådlöst med autopilotens fjärrkontroll och Garmins nyligen lanserade marinklocka, quatix. Nya autopiloter (corepack), såsom GHP 10, GHP 12 och GHP 20, kommer att innehålla GHC 20.

Med ett uppdaterat användargränssnitt, har både GMI 20 och GHC 20 menyer och mätare som matchar estetiskt med Garmins nyligen lanserade GPSMAP 8000-serie. De kan både flush och flat-monteras, så att de passar in perfekt med GPSMAP 8000-seriens utseende.

Läsbarheten har förbättrats jämfört med tidigare modeller. GMI 20 och GHC 20 har LED-belysning som kan dimmas ner så du inte blir bländad nattetid. Förutom de vanliga färgerna kan du välja mellan röd/svart och grön/svart. Även läsbarheten i dagsljus har förbättrats. Med en högre kontrast och bredare betraktningsvinkel syns GMI 20 och GHC 20 tydligare i solljus. Glaset i skärmen är behandlat för att förhindra bländning, reflexer och kondens och visar den tydligaste tänkbara bilden i alla väderförhållanden.

GMI 20 och GHC 20 beräknas finnas tillgängliga i juni 2013. För mer information besök www.garmin.se