6 maj, 2013

Sail Racing testar kläder i vindtunnel

Sail Racing tog två av sina test team-medlemmar från SAP Extreme Sailing Team, Jes Gram-Hansen och Rasmus Kostner, till ett test center som normalt används av biltillverkare och racingstall för att i vindtunneln definiera bilarnas aerodynamiska värden före tävlingssäsongen.

Sail Racing använde vindtunneln för att testa en av deras nya produkter, Fleet Windstopper Jacket. I vindtunneln når vinden riktigt höga hastigheter vilket sällan uppnås vid segling, inte ens i extrema förhållanden.

Sail Racing kunde kontrollera vinden i både flöde och hastighet, vilket gjorde det möjligt att undersöka WINDSTOPPER®-plaggens prestanda i olika positioner och rörelsemönster likt en verklig situation på båten.

– Det var en märklig känsla när jag stod där och tittade in i det stora mörka tomrummet och hörde det spöklika ljudet av vindmaskinen som startade upp. Jag rös faktiskt i några sekunder. Sedan var det mest en rolig utmaning att försöka stå upp mot den kraftfulla vinden. Den konstanta vindens hastighet och riktning satte både oss själva och WINDSTOPPER®-plaggen i en tuff testsituation, kommenterar Jes.

– Produkterna fungerade verkligen väl, lägger Rasmus till.

– Vindhastigheten nådde upp till 65 knop, Det var fantastiskt hur tyget inte bara skyddade mig från vinden, utan också hindrade en kylande effekt på kroppen.
Serien Fleet WINDSTOPPER® består av jacka, shorts, byxor, väst och finns tillgänglig i webshopen på sailracing.com samt från auktoriserade återförsäljare.

Se filmen från testet i vindtunneln och produkterna på www.sailracing.com.