30 april, 2013

Marinplus AB lanserar motorövervakningsadapter

Engelska Actisense lanserar den nya motorövervakningsadaptern EMU-1 som omvandlar data från motorer med analoga givare till branschstandarden NMEA 2000 (även SeaTalk NG och SimNet). Det gör det möjligt att visa och övervaka motordata som t.ex. varvtal, oljetryck, timmar och kylvattentemperatur i en multidisplay, surfplatta, plotter, mobil eller dator.

EMU-1 har sex ingångar för analoga givare och kan användas parallellt med eller i stället för befintliga mätare. Den har även fyra larmingångar, två varvtalsingångar och två extra ingångar för framtida expansion. Det gör den mycket flexibel för olika typer av installationer och motorer. Den kan monteras i motorrummet eller vid förarplatsen där de befintliga mätarna är monterade.

EMU-1 konfigureras för att anpassas efter varje individuell motors givare, vilket ger en flexibel lösning för alla typer av motormärken och modeller. Standardkonfigurationer är tillgängliga initialt, och fler inställningar för specifika mätare och givare kommer att adderas framöver.

”EMU-1 är en mycket prisvärd lösning för att få in båtens motordata i NMEA 2000-nätverket. Trasiga mätare eller mätare som inte passar in kan plockas bort och moderna designade lösningar kan höja båtens värde. Nu blir det enkelt att få motordata på flera platser i båten, säger Christer Ullskog, försäljningschef på Marinplus AB.

Actisense distribueras i Sverige av Marinplus AB, ledande inom NMEA 2000-teknik, och finns i handeln från slutet av april.
Pris EMU-1 är 4 590 kr.

Info: www.marinplus.com

Kommentarer

Roger Alm 21:32:47 2013-05-01

Toppen, jag har redan beställt och väntar på leverans. Bra att kunna ansluta till mitt nya Maretron nätverk i komb med gamla VDO instrument, den stora fördelen är att undvika den stora feltoleransen i de gamla instrumenten.