29 april, 2013

Praktiska verktyg med kraft

Båtsäsongen och vårens och sommarens gör-det-själv-projekt står inför dörren och det är därmed dags att se över verktygslådan. Små men kraftfulla maskiner gör hemma-fixandet lekande lätt. Kanske är det dags för ett nytt favoritverktyg, eller ett nytt och kraftfullt batteri till de verktyg du redan har?

Pressmeddelande:
Bosch firar en ny gör-det-själv-säsong med ett nytt och uppgraderat lithiumbatteri till deras Power4All 10,8 volt-system. Batteriet ger en ökad livslängd till de små och smidiga 10,8 volt-verktygen som enkelt klarar allt från att klippa häcken, slipa terrassen, hänga upp hängmattan och andra gör-det-själv-projekt.

Det nya 10,8 V-lithiumbatteriet med 1,5 Ah (amperetimmar) ger, jämfört med föregångaren på 1,3 Ah, 15 % längre livslängd. Totalt kommer hela fem verktyg att utrustas med det nya batteriet: borrmaskinen med slagfunktion PSB 10,8 LI-2, borrmaskinen med slagfunktion PSR 10,8 LI-2, multifunktionsverktyget PMF 10,8 LI, slipmaskinen PSM 10,8 LI och häcksaxen AHS 35-15 LI /AHS 45-15 LI.

10,8 V-systemet använder både samma batteri och laddare. Om man ska köpa ett verktyg från 10,8 V-serien för första gången behöver man ett komplett sätt med verktyg, batteri och laddare . Om man redan har ett verktyg från Power4All-systemet i verktygslådan, räcker en batteriuppgradering gott och väl. Vill man utöka verktygsfamiljen är det bara att köpa själva verktyget, utan batteri och laddare, vilket givetvis är billigare än ett komplett kit. Det är alltid bra att köpa ett reservbatteri, på så vis finns det alltid ett fulladdat batteri nära till hands.

Verktygen med det nya och uppgraderade 10,8 V-batteriet finns i butik från den 1 april 2013. Om batteriet köps separat har det ett rekommenderat pris på 499 kr styck.