18 april, 2013

Swan 80RS – ultimat cruisingyacht från Swan

Finska Nautor’s Swan, som är kända över hela världen för sina välseglande och eleganta båtar, presenterar en helt ny modell. Det är Swan 80RS (raised saloon), som lanseras som en ultimat cruising yacht. Den har en elegant salong och är tänkt att komplettera Swans framgångsrika 80-fotsserie. För designen svarar German Frers, som säger att nya Swan 80RS är ”den ideala båten för långfärdscruising” med stil.

Nautor’s Swan har över ett halvt sekels erfarenhet av att bygga eleganta och vackra segelbåtar. Baserat i norra Finland har de god tillgång till skickliga hantverkare och i kombination med teknologi via de nuvarande ägarna utvecklas varvet snabbt.

Swan 80RS har ett lätt performanceskrov byggt med lamineringstekniken SPRINT™, som även används i Swan 60 och den flushdäckade versionen av the Swan 80.

Swan 80RS har en väl skyddad sittbrunn, som ska ge bra säkerhet åt besättningen även vid kappsegling under tuffa förhållanden till havs. Båten har även gott om ljusinsläpp i alla utrymmen under däck och fungerar därför bra även för den som vill cruisingsegla.

Som syns på bilderna här intill har den lång cockpiten både gott om plats för rorsman och för besättningsmedlemmar som vill njuta av vackert väder.

En särskild yta finns mellan aktre och förliga utrymmen i sittbrunnen för alla som vill solbada. Hela däckslayouten är baserad på framgångarna med föregångaren Swan 82, som i sin tur har vidareutvecklats för långdistanscruising.

Under däck är utrymmena maximerade för avkoppling och underhållning. Swan 80RS har fyra komfortabla kabiner, vilket passar bra för alla som seglar med familj och vänner. Den som har råd med en båt i den här klassen kanske även vill ha en del av utrymmena till besättningen.

Ägarkabinen har två stora fönster i skrovsidorna, för att öka mängden ljus. Även midskeppskabinen har fönster ut genom skrovet såväl som ventiler upp genom däck. Både motorrum och det aktre garaget (för jollar och leksaker) är lätt tillgängliga.

Standard djupgående för Swan 80RS är 4 m, men båten finns även med en mer grundgående kölkonstruktion.

– Den nya Swan 80RS visar på Nautors engagemang för cruising och långdistanssegling utan kompromisser vad gäller stil och prestanda. Konceptet pch designen hos Swan 80RS är baserade på djupa marknadsanalyser och åsikter från våra kunder, säger Luca Lucheschi, Commercial Director på Nautor’s Swan.

Info: www.nautorswan.com