18 april, 2013

Alandia lanserar försäkring för världsomseglare

Alandia Båtförsäkring utvidgar nu sin Medelhavsförsäkring så att också hugade världsomseglare kan känna sig trygga. – Genom att skräddarsy våra båtförsäkringar vill vi svara på seglarnas växande intresse att upptäcka hela världen, säger Jörgen Ekebom som är marknadschef för Alandias Medelhavsförsäkringar.

Alandia har redan tidigare försäkrat fritidsbåtar för världsomseglingar. Till de kändaste båtarna hör SEB som under ledning av skepparen Gurra Krantz deltog i Volvo Ocean Race 2002.

– När SEB led mastbrott strax utanför Kap Horn ställdes Alandias snabbhet och vårt nätverk av tusentals marinexperter på prov. Alla personer som var engagerade i den operationen vet att vi överträffade förväntningarna, säger Jörgen Ekebom.

Från mars är det inte bara utvalda världsomseglare som drar nytta av Alandias expertis och engagemang. Också ambitiösa fritidsbåtsägarna kan nu tryggt planera sitt livs äventyr.

– Intresset för Alandia Båtförsäkrings utökade försäkring har redan varit stort. Helt tydligt drömmer allt fler seglare om att få göra en världsomsegling. Vi vill gärna uppmuntra den drömmen och samtidigt bidra till att den förverkligas på ett tryggt sätt, säger Ekebom.

Som ett bolag inom koncernen Redarnas Ömsesidiga Försäkringsbolag har Alandia Båtförsäkring en lång sjöfartstradition. Sedan 1938 har det åländska försäkringsbolaget varit specialiserat på sjöförsäkringar för fartyg över hela världen. I dag är man det ledande försäkringsbolaget inom den marina sektorn i Nordeuropa. Alandia Båtförsäkring är specialiserat på värdefullare fritidsbåtar.

Info: www.alandia.se