9 april, 2013

Viktigt med barnens solglasögon

Det finns många solglasögon till barn på marknaden. Många av dem håller inte vad de lovar. Solens UV-strålning är extra stark under våren. Det är därför extra viktigt att skydda barnens ögon med bra solglasögon.

– Våra solglasögon har precis kommit in på vårt lager. De går som smör just nu. Det märks tydligt att många har uppmärksammat hur viktigt det är att skydda barnens ögon ordentligt i den starka vårsolen, säger Marika René VD för varumärket Zunblock.

För att utvärdera solglasögon till barn kan man för det första se efter om solglasögonen är CE-märkta, vilket är en kvalitetsstämpel. Glasögonen skall även ha 100% UV-skydd enligt minst kategori 3. Barnen är ofta tuffa användare av solglasögon. Känn och kläm extra noga innan köpet av solglasögon.

– Vi har jobbat med solglasögon till barn i många år. Förutom säkerheten är det extra viktigt att solglasögonen har en hög komfort och hållbarhet. Vi har satt på en mjuk skumgummilist på insidan av glasögonen vilket gör att de är sköna att bära. Glasögonen har inga skalmar utan sitter på med ett mjukt gummiband som justerar storleken, säger Marika René

Zunblock är ett svenskt varumärke som fokuserar på säkra solskyddsprodukter och accessoarer till barn och vuxna.

Info: www.zunblock.se